Väike raamat minust ..

.. see oleks tore küll, aga seekord tutvustan teile hoopis uut beebiraamatut, mille Little Urby mulle saatis. Loojaks on meie armsad oma eestlased Teily ja Merily. Teily oli see, kes ka kunagi Norale Beebiraamatu saatis. “Väike raamat minust” on aga veelgi mõnusam, parem ning sisukam, kui seda oli Beebiraamat.

Mulle meeldib, et raamat on taaskord eestlaslikult tagasihoidlik, kuid samas illustratsioonide poolt super armas ning mis peamine – sooneutraalne.  Nii on hea see kingitusena näppu haarata ning üllatus teha ka neile vanematele, kes näiteks raseduse ajal lapse sugu teada ei soovi. Ütlen ausalt, et Lenna ajast on mul Anne Geddesi beebiraamat “Minu esimesed viis aastat” ning olen sellega samuti väga rahul. Küll aga võiks see olla suurem ning Little Urby raamat on täpselt selleks sobilik. Kui ma kahte raamatut veidi võrdlen, siis Teily ja Merily oma haarab endasse esimesed seitse eluaastat ja minu meelest on see täpselt selline õige vanus lõpetada, kuna reeglina koolilaps hakkab juba isegi üht – teist talletama.  Sisult on see samuti sisukam kui varem. Esimene aasta on see kõige tähtsam ning selle jaoks on 37 lehekülge pühendatud. Näiteks info vanemate kohta, sugupuust, ootusajast, sünnist, esimesest sünnipäevast ning ühtlasi on kõikide elukuude kohta võimalik kirjutada täpsemalt, mida beebi parasjagu oskas, tegi ja soovi korral on ruumi ka rohkem kui üks pilt lisada. Geddesi raamatu puhul on see tegelikult miinuseks. Igal korral, kui Lenna pilte ilmutan, pean ma vaatama, et laps oleks pildil veidi kaugemal – nii jääb võimalus pilt vajadusel väiksemaks lõigata ning neid rohkem raamatusse kleepida. Geddesil pole ka võimalik nii põhjalikult iga kuu kohta märkmeid teha, vaid seal raamatus käib täitmine üle kolme kuu.

Nora jällegi sai sama autori poolt beebiraamatu, mis hõlmas vaid esimest aastat. Õnneks oli raamatu lõpus üsna mitu lehekülge ruumi vabaks tekstiks ning lahterdasin need ise aastate kaupa ära.  Rosannale sai mul samuti Geddesi lühendatud versioon seotatud, kuid ajab asja ära ning kuna ma olen seda juba üsna usinalt täitnud, ei suudagi ma ära otsustada, kuidas ma käituma peaksin. Mind tohutult ahvatleb uus raamat ning mul on tunne, et ma saan osad asjad nüüd topelt ümber kirjutada, pean veidi veel mõtlema!

Küll aga on mul tohutult hea meel, et ühel lugejatest on võimalus “Minu väike raamat” koos fotokaartidega võita! Fotokaartidest veel nii palju, et stiililt on samad, mis beebiraamatki ning tegelikult on päris hea mõte teha igal mini-sünnipäeval vastav pilt ning kleepida samasse raamatusse. Lisaks on veel mõned huumoriga kaardid, et ikka nalja ka saaks!

PS! Loosimäng toimub facebookis 🙂

2 thoughts on “Väike raamat minust ..

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga