Minu veidrused ja harjumused

Jäin sõbrannaga parajagu rääkima, mida ma õhtul süüa teen ning sealt läks jututeema edasi veidrustele ja harjumustele. Teadsin, et tahan sellest kindlasti kirjuta. Nii naljakas, et mõni asi tundub minu jaoks nii tavaline ja normaalne, aga mõni teine võib mõelda, et puhta kiiksuga. Ilmselt on igal inimesel selliseid veidraid harjumusi. Õnneks Erik oli abiks meelde tuletama.. panen mõned asjad kirja:

 • Sööme kodus harva sprotte, kuid kui sööme, siis on see protsess omaette. Erik ja no teatavasti „normaalsed“ inimesed laotavad lihtsalt sprotid võileivale. Mina aga võtan eraldi paberi, panen endale sobivad sprotid ritta, lõikan keskelt lahti ja korjan luud välja. Mõte juba sellest, et ma peaksin sprotte luudega sööma, on õõvastav.
 • Ma kasutan söögi tegemisel võimalikult vähe rasvaineid. Ma ei tea, mis kiuks see on, aga rasvased asjad mulle üldse ei meeldi. No näiteks kui Erik pelmeene praeb, siis ta paneb alati sinna KORRALIKULT õli, et need jumala eest ära ei kuivaks. Pärast seda ma tõstan ilusti oma pelmeenid paberile ja kuivatan need rasvast eraldi ära.
 • Pikalt pidasin ma järge igasugustel toiduainete säilivuskuupäevadel. Paar aastat tagasi oli asi ikka päris hull, sest kui piimapakendil oli päevaga sama kuupäev, siis mina seda enam ei tarbinud. Õnneks on see natukene paranenud ja Erik on teinud korraliku selgitustööd, et toidukraam ei lähe samal päeval vanaks.
 • Pärast kodu koristamist ei luba ma kohe kellelgi kuskil käia – näiteks vannitoas, wc’s ja veel enam kuskil kraanikausis käsi pesta. Olen nii mõnedki korrad Erikule öelnud, et kodu on nüüd korras, palun istu veidi diivanil ja las ma naudin seda puhtust, enne kui jälle köögist võileivapuru või kraanikausist veejäljed leian. See kõlab veidralt, aga tõesti tüütu on, kui oled 2 h koristanud ja keegi alustab uue ringiga mustuse tekitamist. Nõme on ka näiteks see, kui olen just kõik pesud ära pesnud ja keegi mulle mustapesukorvi uued riided poetab.
 • Ma pean iga asja kohta exceli tabelit. No näiteks on iga kuu kohta kirja pandud kõik planeeritavad kulutused, paralleelselt kõrval tulud. Mul pole ühtegi kuud, kus ma ei teaks, kuhu ja kui palju täpselt raha kulub. Kuupäevaliselt on isegi kirjas, millal laekuvad palgad, millal lähevad maha laen, pensionifond jms. Excelitabeleid võib leida ka näiteks lapseplaneerimise, maja ehitamise, Lenna sünnipäeva jms kohta. Üheks suureks kiiksuks on paralleelselt ka kiirustamine. Eelnevast teemast tulenevalt peavad KOHE arved makstud saama. Kõik arved jooksevad meile mõlemile meili sisse ning kui näiteks keegi on arve saatnud, siis saadan Erikule meeldetuletuse, et maksku KOHE ära ja andku teada, kui makstud on. Ja kõige toredam tunne on iga kuu 10ndal kuupäeval, kui kõik tasutud on ja mul on ees selge pilt, palju sel kuul vaba raha jääb. Seoses kiirustamisega tekkis ka sel kuul probleem. Laupäeval tuli Eesti Energia arve ning kuna Eriku ID-kaart parasjagu kodus oli (mida juhtub harva), siis maksin ma selle tema kontolt kohe ära. No ja esmaspäeval siis Erik rõõmsalt teatab, et ta maksis nüüd selle arve ära, mille meeldetuletuse ma laupäeval saatsin. Nii sai rõõmsalt topelt tasutud. Ja kui ma nüüd mõtlen, mis selle kiirustamise point on ? Siis point ongi see, et saaksin oma exceli tabeli kohustuste osa jälle lühemaks.
 • Ma pole üldse lähedust otsiv inimene. Kooliajal oli juba teemaks, kui pinginaaber näiteks istus ja ütles, et oi ta on nii väsinud ja toetas oma pea mu õlale. Mu reaktsioon oli eranditult alati selline, et „hoia eemale!“. Mitte halvaga, aga lihtsalt üldse ei meeldi, kui keegi mu otsas aeleb. Erikuga on samamoodi. Näiteks pole ma üldse mingisugune kaisusmagaja. Ma ei saa aru, kuidas saab magada kaisus, see on niiii ebamugav! Võin 10 minutit ehk ära kannatada, aga siis tahaks omaette ja endale sobivas asendis edasi magada. Lisaks häirib mind tohutult, kui keegi pressib end minu tsooni. Olen kokku puutunud inimestega, kes rääkides tulevad ülilähedale, nii et lausa näkku õhkavad!
 • Mulle ei meenu ükski kord, kui oleksin pidanud hambad õhtul pesemata jätma. Ma ei suuda magama minna nii, et ma hambaid ei pese. Isegi ka need korrad, kui olen tulnud peolt ja mõistus enam hästi ei võta, jalad korralikult ei kanna ning silme ees terendab ainult voodi.. siis EI, ma pesen kasvõi väriseva käega oma hambad, aga need peavad pestud saama. Või siis ka muus olukorras, kui on mindud telkima ja hambahari koju jäänud on.. paraku ei jää muud üle, kui võtta ette kasvõi pikem sõit poodi, et üks hambahari olemas oleks.
 • Ma ei suuda magada telgis, ainult uues telgis või siis telkimas käies, autos. Mul on paranoia, et vanades telkides on putukad (loe: ämblikud) sees.

Mis veidrustega teie kodus või kodust väljaspool kokku puutute? Või on kaaslasel mõni harjumus, mida raske mõista on?

5 thoughts on “Minu veidrused ja harjumused

 1. Lea says:

  Mul on ka see kiiks, et iga kuu alguses tuleb ruttu arved ära maksta. Ja mul on see nii kaua olnud, kui üldse mäletan. Ei teagi, millest tulenevalt see tulnud on.

  Elukaaslase puhul on naljakas see, et ükskõik kui palju ma ka ei räägiks ei pane ta kunagi musta pesu pesukasti, vaid kasti KÕRVALE!!

 2. Liisi says:

  Arvete ja koristamisega mul täpselt sama 😀 Kui arved tulevad tahan, et kõik oleks kOHE makstud 😀 Ja kui olen just lõpetanud suurema koristuse ja leian vannitoa põrandalt veepritsmed või kraanikauss uuesti läbimärg on siis saan väikestviisi infarkit alati 😀 Pm kui koristamise lõpetan siis ei luba kellelgi liigutada enam mõnda aega, et jumala eest kuskile ühtki puru ega veepritset ei tekiks 😀 😀

 3. J says:

  ihihii… toiduainete kuupäevadega on mul sama lugu. Piima veel tarbin kui on tänane kuupäev aga on palju asju mis lendavad môtlemata prûgikasti. Et seda toiduraiskamist vältida, ostan teatuid asju kaheks söögikorraks, kaheks päevaks siis nx.

  Kaisutamisega sama lugu 😅 ûle 5-10 mintsa ei suuuudaaaaa… igaûks magagu omal poolel!

  Ja koristamine… ma ei luba pärast koristamist kellegil isegi hingata 😀

 4. Mia says:

  Mu mees oleks väga õnnelik kui tal sinusugune naine oleks koos exceli tabelite, kaisus mitte magamise ja koristamisega:) Ma olen täielik vastand sellele ja igasugused tabelid ja pedantsus ajab mind närvi:)

  Mida see lapseplaneerimis tabel endast kujutab?
  Kas jäite muidu ruttu lapseootele? Me juba aasta algusest üritame. Masendav, aga ei miskit. Vb peaks tabeli tegema:P

  • NautigeHetke says:

   Haha, tavaliselt vastandid tõmbuvadki. Mul mees ka nendes asjades minu vastand.

   Lapseplaneerimistabel kujutas endast ette täpsete kuupäevade välja arvutamist, millal üldse lapseootele on võimalik jääda. Erinevate kuude puhul, millal sünnib ja mis see meie jaoks tähendaks.
   Alustasime lapse planeerimisega minu ülikooli teisel kursusel, mis tähendas seda, et kui kohe jääksin, siis kuidas korraldame oma elu ümber – elukoha vahetus, lõputöö kirjutamine, koolis käimine/ lõpetamine, rahaline seis (dekreedid, vanemahüvitis) jne. Aga vot lapseootele jäin alles rohkem kui aasta hiljem, mil lõpetasin just oma lõputöö kirjutamise (mees täpselt samal ajal) ning võtsime ühise puhkuse Meresuu spas ette. Ja vot, ainuke kuu, mil polnud aega lapse tegemisele mõelda, ta tuligi 🙂

   Lennaga läks meil kokkuvõttes aega 1 a 2 kuud, seega võid arvata, kui ahatuses ma olin. Minu kõrval jäi paralleelselt rasedaks 12 (!!) peretuttavat /sõbrannat. Aga edu! Küll see väike sõber üks hetk tuleb või siis tõesti, proovi tabelit! 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga