FitCat – pika teekonna alguses!

Nagu ka varasemalt kirjutasin, siis üks minu uue aasta lubadus oli “pühenda aega endale ja oma kehale!”. Pidasin eelmisel aastal ka kaalulanguse blogi, kuid see jäi suvel pooleli. Tellisin siis Marek Kalmuselt toitumiskava ning järgisin seda üsna usinalt ning nii kaotasingi ca 6 kilo oma kehakaalust ning mäletan, et vahetasin kogu garderoobi välja, sest nii tore oli olla kergem! Eesmärk oli muidugi suurem, aga nii ta läks. Kõige suurem tagasilöök minu jaoks oli augustis ämma koju kolimine ning sügisel tööleasumine + muidugi reis. Kõik need kokku ühel ajal, mõjus minu söömisharjumustele halvasti. Kuna mul ei ole nö oma kööki (mis sest, et tegelikult saan kasutada kõike, aga ikkagi seda tunnet pole), siis ostsime me praktiliselt kolm korda nädalas toitu koju – hiina toitu, sushit, pitsat jms. Kohe oli aru saada, kuidas see mu kehale mõjus. Tegelikult kuni eelmise aasta lõpuni sõime me päris tihti väljas. Varasemalt, korteris, oma köögis, tegin ma peaaegu igaks päevaks uue söögi ning nii oli lihtne vaadata, mida tarbid. Õnneks pole see aeg kaugel, kui taas täitsa oma köögis toimetada saan. Lisaks tarbin ma väga minimaalselt alkoholi, kuid praeguses kodus teeme nädalas mitmeid kordi sauna ning mis see siider siis sauna kõrvale ära pole!? Oktoobri alguses käisime me reisil, mis tähendas omakorda seda, et seal sõime igal õhtul samuti väljas. Õhtusöök võis vahel kell üheksa õhtul ka olla. Pärast reisi siis hakkasin tööl käima, mis lõi mul kõik veel rohkem segamini. Aasta lõpus ma tundsin, et kõik on nii korrapäratu – ei ole oma kodu, ei ole oma kööki. Kõik on kuidgi ilma peal laiali. Aga ilmselgelt ei ole tegelikult ühtegi vabandust sellele, miks ma oma kehaga nii olen teinud. Ma alati tunnen, kui piir hakkab täituma ning nüüd on piir küll täis.

04.01 võtsin ma kätte jälle Kalmuse kava ning hakkasin ilusti järge pidama. Täpselt nii nagu ma mäletasin, ka on. Tänu tasakaalustatud toitumisele on magusaisu põhimõtteliselt olematu, endal on hea olla ning kaalunumber väheneb.  Küll aga soovitas üks tore detsembribeebi ema mul ühendust võtta FitCatiga. Ta saatis mulle lingi, kus FitCat otsib nelja blogijat ja instagrami kasutajat, et neid nõustada pool aastat. Kirjutasin Kati Orgule oma loo ning saingi uue aasta alguses tagasisideks, et üheks  blogijatest valis ta välja minu. Mõtlesin veel endamisi, et alustasin just Kalmuse kavaga ning kuidas küll toitumiskavade vahetamine mõjuda võiks.

Fitc

Kati tegi mu FitCati kasutajaks ning andis mulle ligipääsu kõikidele retseptidele. Kuna sel nädalal oli mul juba nädalatoit ostetud, siis otsustasin alustada 18.01 tema kavaga. Ma printisin endale eelneval nädalal välja kolme nädala jagu erinevaid retsepte, et panna paika oma nädalamenüü  ja poenimekiri. Kui eelmisel päevapäeval sellesse süvenema hakkasin, tekkis mul kohe mingisugune vastumeelsus. Mulle tundus, et see kõik on nii keeruline – asjade kaalumine, tihe söögitegemine ning poenimekiri venis ka meeletult pikaks. Nii ma siis istusin ja mõtlesin, et kuidas ma küll alustan. Ma vist koostasin oma nädalamenüüd ja poenimekirja mitu tundi, sest ei teadnud kust otsast alustada. Mõtlesin veel, et issand kui nõme minust, mulle antakse selline suurepärane võimalus, ma pole veel proovinudki ja juba vingun. Lõpuks sain sel õhtul poes käidud. Järgmisel päeval sööke tehes avastasin, et asi pole absoluutselt nii keeruline nagu see eelneval päeval tundus. Ütleks lausa, et lihtne, mugav ja maitsev! PS! FitCat pakub eilsest ka ostunimekirja, mis on minu jaoks tõeline õnnistus!

Selleks, et juttu mitte liiga pikaks venitada, panen kirja ka oma esimese tagasiside. FitCati toitumiskavad  on suunatud naistele ja mulle siinkohal väga meeldib, et Katiga on lihtne suhestuda. Ta on sõbralik, annab head nõu ning enne kõike on positiivne! (Võrreldes Kalmusega öö ja päev .. mitte et ma Kalmuse kohta midagi halba ütleks, aga lihtalt lähenemised on hoopis erinevad). Kati viis minuga läbi pika küsitluse, kus pidin kirja panema detailselt oma harjumused, päevakava, trenni- ja tööajad jpm. Kõigele, mis mind huvitas, sain ma tagasiside ning paar head nõuannet. Trenni tegemisel näiteks see, et kui muidu võisin teha sadade kaupa lihasharjutusi kõhule – seljale- kätele, siis soovitas ta mul selle asemele kasutada suuremaid raskusi ja teha pigem vähem, sest see on hea ainevahetusele ning kiirendab ka rasvapõletust. 

FitCati juures meeldib mulle enim kogu toimiv süsteem! See on lihtsalt uskumatu! Olin kohe alguses väga vaimustuses. Põhimõtteliselt näeb see välja nii, et teed omale kasutaja, sisestad oma andmed ning sinu andmete järgi arvutab süsteem vajalikud kogused, söödab sulle ette retseptid ning mis kõige tähtsam (!) – igas retseptis on võimalik muuta toiduaineid. Alguses ma seda ei teadnud ja ise mõtlesin veel, et kuidas ma üht või teist ainet toidu sees kasutan, kui see mulle üldse ei maitse. Lahendus oli aga ühe kliki kaugusel ning probleem oligi kadunud! Nii, et minu poolt suured kiidusõnad!

Retseptide kohapealt annaksin tagasiside järgmises postituses, kus jagaksin teiega ka midagi maitsvat ja lihtsat! 🙂

 Kaalulangus:

04.01.16 – 22.01.16  -2,5 kg

2 thoughts on “FitCat – pika teekonna alguses!

  1. Kristiina says:

    Lahe, kasutan Fitlap keskonda ja sinu kirjelduse järgi tundub väga sarnane (retseptid, asendused, poenimekirjad jne).
    Palju vastupidamist! Elan kaasa ja püüan ise ka tubli olla.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga